Zo Zingt Zuid

De Zangwedstrijd Zo Zingt Zuid gaat op 27 april niet door. Dit volgt op het besluit dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam niet kan plaatsvinden in 2020, omdat het coronavirus nog steeds niet onder controle is. De organisatie van Zo Zingt Zuid betreurt deze beslissing te moeten nemen en stelt het zangfestijn tot nader order uit. Begin september maken we onze vervolgplannen bekend.

Zangtalenten op Zuid: blijf je inschrijven!
Inmiddels hebben al vele zangtalenten zich aangemeld voor Zo Zingt Zuid. De inzendingen blijven te beluisteren en liken via www.zozingtzuid.nl. Ambassadeur van Zo Zingt Zuid Ali B: “Het is wel duidelijk dat er op Rotterdam Zuid veel zangtalent is. En dat verdient een live podium. Het is natuurlijk jammer dat de finale moet worden uitgesteld, maar dat gaan we op een later moment goed maken. Dus blijf je inschrijven en laat je inspireren door de huidige tijd. Muziek verbroedert!”

Aanbod Ali B blijft
Aan de opzet van Zo Zingt Zuid en de te winnen prijzen verandert niets. De 12 finalisten van Zo Zingt Zuid krijgen een carrière seminar door Ali B aangeboden en de winnaar van Zo Zingt Zuid mag in de muziekstudio van Ali B samen met hem een exclusieve opname maken. De inschrijftermijn voor alle zangtalenten vanaf 13 jaar die op Rotterdam Zuid wonen, wordt verlengd tot 1 september 2020. Deelnemers kunnen een video van hun eigen compositie of een originele interpretatie van een bestaand nummer uploaden op www.zozingtzuid.nl. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt persoonlijk bericht en op de website houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen van Zo Zingt Zuid.

Organisatie Zo Zingt Zuid
Zo Zingt Zuid is onderdeel van het stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2020. Kijk voor het volledige programma op www.openuptorotterdam.eu. Zo Zingt Zuid wordt mede mogelijk gemaakt door cultuurscouts Zuid/cultuur concreet en de ondernemers van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. De organisatie van Zo Zingt Zuid is in handen van de Alliantie Hand in Hand (o.a. de gemeente Rotterdam, Nationaal Programma Rotterdam Zuid, BIZ-eigenaren en BIZ-ondernemers). Deze zet zich in de periode 2019 – 2029 in voor een vitale lokale economie en een aantrekkelijk woonklimaat rond de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk (voor meer info zie www.hand-in-hand.nu). Zuid gaat vooruit en de Alliantie Hand in Hand laat dat zien.

FAQ

Door een video te uploaden waarin jij het liedje van jouw keuze zingt. Aanmelden kan hier.

Iedereen van 13 jaar en ouder die in Rotterdam Zuid woont.

Je mag zelf een liedje maken of een bestaand liedje zingen. De keuze is geheel aan jou. Het mag variëren van urban tot smartlap, van pop tot rock. Kies waar jij van houdt en waarmee je jouw zangtalent het beste laat horen!

Ja dat mag, je groep mag  maximaal uit 6 personen bestaan.

Upload jouw video bij je inzending. Om mee te doen moet je akkoord gaan met de algemene Voorwaarden & Privacy Policy van Zo Zingt Zuid. Nadat je je video hebt ingezonden zal ons team je video bekijken en na goedkeuring plaatsen op de pagina. Je kunt je eigen video dan terugvinden op de homepagina en delen op je eigen platform(en) om zo veel mogelijk likes te krijgen!

Op 27 maart is de sluitingsdatum. Dat is de laatste dag dat je je liedje nog kunt uploaden op de site.

Om 23:59 sluiten de formulieren en kan je niet meer deelnemen.

3 april 2020, na de sluitingsdatum krijg je per e-mail bericht of je door de selectie heen bent.

We hebben een selectiecommissie met vakmensen die bepalen wie uitgekozen wordt. Ook het aantal likes bepaalt of je in de halve finale mee mag doen.

Selectiecriteria Zo Zingt Zuid

Als je mee wilt dingen naar een finaleplek, wil je vast weten waar de jury op let, hieronder vind je alles op een rijtje;

 • Je hebt zangtalent 
 • Je zingt een lied naar keuze;
  1. een eigen nummer
  2. jouw versie van een bestaand lied
 • Je hebt potentieel podium-talent 
 • Je woont op Zuid 
 • Je zingt alleen of met een groep van maximaal 6 
 • Je bent origineel
 • De hoeveelheid  likes die je met jouw auditie video ophaalt bepaalt mee of je wordt uitgekozen of niet. Hoe meer likes, hoe beter!
 • De jury houdt ook in de gaten dat de finalisten niet heel erg op elkaar lijken, ze zoeken naar een groep waarin alle leeftijden en alle muziekstijlen aan bod komen. Daar kun jij als deelnemer niet zoveel invloed op uitoefenen, maar het is wel handig om te weten.

 

BELANGRIJK!  Over de selectie of jurering kan niet gecorrespondeerd worden.

Als je geselecteerd bent voor de halve finale dan zal je uitgenodigd worden voor een optreden op een podium op Zuid. Een vakjury bepaalt of je in de finale terecht komt. Vervolgens zijn er coachingsessies op het gebied van zang en presentatie. Hiervoor worden 2 dagdelen of avonden gereserveerd. Op  26 april is de generale repetitie. Op 27 april is de grote finale. 

Dat krijg je allemaal nog te horen. We vragen in ieder geval aan jou om je eigen muziek mee te nemen, er is geen liveband of andere muziek beschikbaar via de organisatie. Dat mag van alles zijn! (CD, Mp3, je eigen gitaar, enzovoort)

Er zijn 12 plekken voor de finalisten. Deze worden afhankelijk van de aanmeldingen verdeeld in een categorie bestaande en een categorie nieuwe liedjes.

De hoofdprijs is een opname sessie in de studio van Ali B.

Alle 12 finalisten krijgen sowieso een carrière seminar van Ali B.

Voor de finalisten zijn er misschien ook podiumplekken in de stad in de periode van de ESC van 8 t/m 16 mei.

Het is een soort workshop waarbij je Ali B vragen kunt stellen over hoe je een zangcarriere het beste kunt opbouwen en aanpakken. Ook geeft hij tips en vertelt hij hoe hij een en ander heeft gedaan.

Wat jij denkt waarin jij het beste op film of een podium uitkomt. En waar je je prettig in voelt.