Zo Zingt Zuid

De Zangwedstrijd Zo Zingt Zuid gaat op 27 april niet door. Dit volgt op het besluit dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam niet kan plaatsvinden in 2020, omdat het coronavirus nog steeds niet onder controle is. De organisatie van Zo Zingt Zuid betreurt deze beslissing te moeten nemen en stelt het zangfestijn tot nader order uit. Begin september maken we onze vervolgplannen bekend.

Zangtalenten op Zuid: blijf je inschrijven!
Inmiddels hebben al vele zangtalenten zich aangemeld voor Zo Zingt Zuid. De inzendingen blijven te beluisteren en liken via www.zozingtzuid.nl. Ambassadeur van Zo Zingt Zuid Ali B: “Het is wel duidelijk dat er op Rotterdam Zuid veel zangtalent is. En dat verdient een live podium. Het is natuurlijk jammer dat de finale moet worden uitgesteld, maar dat gaan we op een later moment goed maken. Dus blijf je inschrijven en laat je inspireren door de huidige tijd. Muziek verbroedert!”

Aanbod Ali B blijft
Aan de opzet van Zo Zingt Zuid en de te winnen prijzen verandert niets. De 12 finalisten van Zo Zingt Zuid krijgen een carrière seminar door Ali B aangeboden en de winnaar van Zo Zingt Zuid mag in de muziekstudio van Ali B samen met hem een exclusieve opname maken. De inschrijftermijn voor alle zangtalenten vanaf 13 jaar die op Rotterdam Zuid wonen, wordt verlengd tot 1 september 2020. Deelnemers kunnen een video van hun eigen compositie of een originele interpretatie van een bestaand nummer uploaden op www.zozingtzuid.nl. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt persoonlijk bericht en op de website houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen van Zo Zingt Zuid.

Organisatie Zo Zingt Zuid
Zo Zingt Zuid is onderdeel van het stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2020. Kijk voor het volledige programma op www.openuptorotterdam.eu. Zo Zingt Zuid wordt mede mogelijk gemaakt door cultuurscouts Zuid/cultuur concreet en de ondernemers van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. De organisatie van Zo Zingt Zuid is in handen van de Alliantie Hand in Hand (o.a. de gemeente Rotterdam, Nationaal Programma Rotterdam Zuid, BIZ-eigenaren en BIZ-ondernemers). Deze zet zich in de periode 2019 – 2029 in voor een vitale lokale economie en een aantrekkelijk woonklimaat rond de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk (voor meer info zie www.hand-in-hand.nu). Zuid gaat vooruit en de Alliantie Hand in Hand laat dat zien.

MEDIAKIT ZO ZINGT ZUID

De organisatie van Zo Zingt Zuid wil iedereen in de gelegenheid stellen en vooral ook vragen om ons te helpen met het communiceren van het evenement. Daarom voorzien wij in een praktische mediakit waaruit je zelf kan kiezen wat je nodig hebt. Onze vraag? Publiceer en promoot online / offline de werving van zangtalent uit Rotterdam zuid tot 27 maart! 

HOE KAN JE DIT DOEN?

Wil je via jouw social media publiceren om ons te helpen met werven? Hier een aantal teksten die je zo kan overnemen met het promofilmpje en/of een poster.

Tekst 1:

Kun je zingen en woon je op Zuid? Meld je aan voor “Zo Zingt Zuid”

Zo Zingt Zuid zoekt zangtalenten vanaf 13 jaar die op Rotterdam Zuid wonen. Zij mogen een lied naar keuze inbrengen: een eigen nummer of een hun versie  van een bestaand nummer. Urban, klassiek, rap, rock, jazz of levenslied. Alles kan! Deelnemers kunnen tot 27 maart een video van hun inzending uploaden op www.zozingtzuid.nl. Daar kan iedereen de inzendingen bekijken en liken. Wie mee mag doen aan de finale van Zo Zingt Zuid op Koningsdag, wordt bepaald door de likes op zozingtzuid.nl én door een professionele jury. 

De 12 finalisten van Zo Zingt Zuid krijgen een carrière seminar door Ali B. aangeboden. De winnaar van Zo Zingt Zuid mag in de muziekstudio van Ali B. samen met hem een exclusieve opname maken. 

#ZoZingtZuid #Beijerlandselaan #GroeneHilledijk #Feijenoord #ZuidVooruit #RotterdamZuid
#openuptorotterdam #openuptothefuture #openuptoeachother #openuptocelebratetogether 
#openuptowhoyouwanttobe #rotterdammakeithappen 

Tekst 2:

De winnaar van Zo Zingt Zuid mag in de muziekstudio van Ali B. samen met hem een exclusieve opname maken, Meld je aan voor “Zo Zingt Zuid” via www.zozingtzuid.nl

Plaats bij ieder bericht onderstaande hastags!

#ZoZingtZuid #Beijerlandselaan #GroeneHilledijk #Feijenoord #ZuidVooruit #RotterdamZuid #openuptorotterdam
#openuptothefuture #openuptoeachother #openuptocelebratetogether  #openuptowhoyouwanttobe #rotterdammakeithappen

Media en perscontact:
Voor meer informatie over Zo Zingt Zuid of de Alliantie Hand in Hand: 

Esther Schadelee 06 51 12 17 89 of esther@communicapers.nl