Zo Zingt Zuid

De Zangwedstrijd Zo Zingt Zuid gaat op 27 april niet door. Dit volgt op het besluit dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam niet kan plaatsvinden in 2020, omdat het coronavirus nog steeds niet onder controle is. De organisatie van Zo Zingt Zuid betreurt deze beslissing te moeten nemen en stelt het zangfestijn tot nader order uit. Begin september maken we onze vervolgplannen bekend.

Zangtalenten op Zuid: blijf je inschrijven!
Inmiddels hebben al vele zangtalenten zich aangemeld voor Zo Zingt Zuid. De inzendingen blijven te beluisteren en liken via www.zozingtzuid.nl. Ambassadeur van Zo Zingt Zuid Ali B: “Het is wel duidelijk dat er op Rotterdam Zuid veel zangtalent is. En dat verdient een live podium. Het is natuurlijk jammer dat de finale moet worden uitgesteld, maar dat gaan we op een later moment goed maken. Dus blijf je inschrijven en laat je inspireren door de huidige tijd. Muziek verbroedert!”

Aanbod Ali B blijft
Aan de opzet van Zo Zingt Zuid en de te winnen prijzen verandert niets. De 12 finalisten van Zo Zingt Zuid krijgen een carrière seminar door Ali B aangeboden en de winnaar van Zo Zingt Zuid mag in de muziekstudio van Ali B samen met hem een exclusieve opname maken. De inschrijftermijn voor alle zangtalenten vanaf 13 jaar die op Rotterdam Zuid wonen, wordt verlengd tot 1 september 2020. Deelnemers kunnen een video van hun eigen compositie of een originele interpretatie van een bestaand nummer uploaden op www.zozingtzuid.nl. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt persoonlijk bericht en op de website houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen van Zo Zingt Zuid.

Organisatie Zo Zingt Zuid
Zo Zingt Zuid is onderdeel van het stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2020. Kijk voor het volledige programma op www.openuptorotterdam.eu. Zo Zingt Zuid wordt mede mogelijk gemaakt door cultuurscouts Zuid/cultuur concreet en de ondernemers van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. De organisatie van Zo Zingt Zuid is in handen van de Alliantie Hand in Hand (o.a. de gemeente Rotterdam, Nationaal Programma Rotterdam Zuid, BIZ-eigenaren en BIZ-ondernemers). Deze zet zich in de periode 2019 – 2029 in voor een vitale lokale economie en een aantrekkelijk woonklimaat rond de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk (voor meer info zie www.hand-in-hand.nu). Zuid gaat vooruit en de Alliantie Hand in Hand laat dat zien.

Meedoen

Heb jij zangtalent en woon je op Zuid? Dat willen we dan wel eens zien! Maak een video en plaats het vóór de sluitingsdatum van  27 maart op deze site van Zo Zingt Zuid. Iedereen boven de 12 jaar kan hieraan meedoen.

HOE DOE JE MEE?

DE SELECTIECRITERIA VOOR ZO ZINGT ZUID ZIJN:

DE BEOORDELINGSCRITERIA VOOR ZO ZINGT ZUID ZIJN

BELANGRIJK!  Over de selectie of jurering kan niet gecorrespondeerd worden.

AANMELDEN

Afhankelijk van de grootte van jouw video, kan het even duren voordat je aanmelding verzonden is. Sluit de browser niet af tot je de bevestiging ziet.

Helaas! Aanmelden is niet meer mogelijk.

HOE KOM IK IN DE FINALE?

In 3 stappen naar de finale.

Halve Finales

Wie mee mag doen aan Zo Zingt Zuid op Koningsdag wordt bepaald door een professionele jury en door de likes. Voor de 40 beste en populairste inzendingen worden twee halve finales gehouden op woensdag 15 en donderdag 16 april. Een deskundige jury kiest hieruit 12 finalisten.

Coachingsessie

Om het beste uit jezelf te halen, krijg je als finalist een coachingsessie op het gebied van zang en presentatie aangeboden. Alle 12 finalisten krijgen  een carrière seminar met Ali B. Bovendien krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om op te treden op één van de vele podia in de stad rondom het songfestival.

Generale repetitie en finale

Op zondag 26 april is de generale repetitie op het podium op het Vredesplein. Maandag 27 april is de finale van Zo Zingt Zuid, met voorafgaand een Koningsdag programma. Het volledige programma is van 17-00 tot 21.00 uur.

Planning

28 februari – Start aanmelding door uploaden filmpje op site

27 maart – Sluiting aanmeldperiode, na vandaag kun je geen videos meer uploaden

Eind maart – Selectie deelnemers voor halve finales

Begin april – Bekendmaking deelnemers halve finale

15 en 16 april – Halve finales (als voorrondes)

22 en 23 april – Coachingsessies finalisten

26 april: 17.00 – 20.00 – Generale repetitie

27 april: 17.00 – 21.00 – Finale Zo Zingt Zuid

8 – 16 mei – Optionele optredens rondom songfestival

Na mei – Opnamesessie en carrière seminar in studio Ali B