Zo Zingt Zuid

De Zangwedstrijd Zo Zingt Zuid gaat op 27 april niet door. Dit volgt op het besluit dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam niet kan plaatsvinden in 2020, omdat het coronavirus nog steeds niet onder controle is. De organisatie van Zo Zingt Zuid betreurt deze beslissing te moeten nemen en stelt het zangfestijn tot nader order uit. Begin september maken we onze vervolgplannen bekend.

Zangtalenten op Zuid: blijf je inschrijven!
Inmiddels hebben al vele zangtalenten zich aangemeld voor Zo Zingt Zuid. De inzendingen blijven te beluisteren en liken via www.zozingtzuid.nl. Ambassadeur van Zo Zingt Zuid Ali B: “Het is wel duidelijk dat er op Rotterdam Zuid veel zangtalent is. En dat verdient een live podium. Het is natuurlijk jammer dat de finale moet worden uitgesteld, maar dat gaan we op een later moment goed maken. Dus blijf je inschrijven en laat je inspireren door de huidige tijd. Muziek verbroedert!”

Aanbod Ali B blijft
Aan de opzet van Zo Zingt Zuid en de te winnen prijzen verandert niets. De 12 finalisten van Zo Zingt Zuid krijgen een carrière seminar door Ali B aangeboden en de winnaar van Zo Zingt Zuid mag in de muziekstudio van Ali B samen met hem een exclusieve opname maken. De inschrijftermijn voor alle zangtalenten vanaf 13 jaar die op Rotterdam Zuid wonen, wordt verlengd tot 1 september 2020. Deelnemers kunnen een video van hun eigen compositie of een originele interpretatie van een bestaand nummer uploaden op www.zozingtzuid.nl. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt persoonlijk bericht en op de website houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen van Zo Zingt Zuid.

Organisatie Zo Zingt Zuid
Zo Zingt Zuid is onderdeel van het stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2020. Kijk voor het volledige programma op www.openuptorotterdam.eu. Zo Zingt Zuid wordt mede mogelijk gemaakt door cultuurscouts Zuid/cultuur concreet en de ondernemers van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. De organisatie van Zo Zingt Zuid is in handen van de Alliantie Hand in Hand (o.a. de gemeente Rotterdam, Nationaal Programma Rotterdam Zuid, BIZ-eigenaren en BIZ-ondernemers). Deze zet zich in de periode 2019 – 2029 in voor een vitale lokale economie en een aantrekkelijk woonklimaat rond de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk (voor meer info zie www.hand-in-hand.nu). Zuid gaat vooruit en de Alliantie Hand in Hand laat dat zien.

WAT IS ZO ZINGT ZUID?

ZANGWEDSTRIJD OP ZUID

Zo Zingt Zuid is een zangwedstrijd voor alle Rotterdammers van Zuid. Op maandag 27 april 2020 krijgen de grootste zangtalenten van Rotterdam hun eigen podium. De 12 finalisten krijgen een carrière seminar aangeboden door Ali B. De hoofdprijs van Zo Zingt Zuid is een opnamesessie in de studio van Ali B.

Tijdens het stadsprogramma van het Eurovision Song Contest (ESC2020) krijgt de winnaar van dit grootse muziekspektakel de kans om op diverse plekken in de stad op te treden. Zo kan iedereen kennis maken met de grootste talenten van Rotterdam Zuid. 

Oproep zangtalenten 

De organisatie van Zo Zingt Zuid is op zoek naar zangtalenten vanaf 13 jaar die op Rotterdam Zuid wonen. Je mag solo komen zingen, of met een groep van maximaal 6 personen. Je mag zelf bepalen welk lied je zingt; een eigen nummer, of jouw versie van een bestaand nummer. Wat voor stijl je kiest maakt niet uit, alles kan,  van smartlap tot urban. Als je mee wilt doen, kun je tot 27 maart een video van je inzending uploaden op deze site, zozingtzuid.nl. Daar kan iedereen de inzendingen bekijken en liken. Wie mee mag doen aan Zo Zingt Zuid op Koningsdag wordt bepaald door een professionele jury én door de likes. Voor de 40 beste en populairste inzendingen worden twee halve finales gehouden.

Stadsprogramma ESC2020

Rotterdam is de stad waar in mei 2020 de 65e editie van de ESC2020 plaatsvindt. Het feest is voelbaar in de stad en Rotterdam Zuid doet mee! Het ESC2020 is een prachtige aanleiding voor Zo Zingt Zuid op Koningsdag en vormt onderdeel van het stadsprogramma van ESC2020. Op maandag 27 april 2020 van 17.00 – 21.00 uur krijgen de grootste talenten van Rotterdam Zuid hun eigen zangpodium tijdens de Koningsdag Braderie en vrijmarkt. De finalisten van Zo Zingt Zuid mogen dan optreden voor een groot publiek op  het Vredesplein (naast de Essalaam moskee en de Media Markt). 

Organisatie

Zo Zingt Zuid is een initiatief van de Alliantie Hand in Hand die werken aan van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk een fijne plek maken om te leven. De zangwedstrijd wordt ondersteund door Rotterdam Festivals/Eurovision Song Contest 2020, het Rotterdams Havenbedrijf en de ondernemers van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. Het is een vrij toegankelijk evenement, dus iedereen mag gratis komen kijken,  en vindt plaats op 27 april van 17 tot 21 uur.